Over

School van de Basis is opgericht door Elien Spijkstra-Zijlstra.
Ik stel me graag kort voor.

svdb-foto-elien-wie

Mijn naam is Elien Spijkstra-Zijlstra (1987)

Ik woon met mijn gezin in Burgum. In mijn vrije tijd ga ik graag de natuur in. Voor mijn rust zoek ik de paarden op of ga ik naar yoga. De actie in mijn leven zoek ik op door te dansen, buiten sporten en diverse eetgelegenheden uit te proberen met vrienden.

Na 7 jaar gewerkt te hebben als leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs ben ik mij verder gaan specialiseren in gedrag en lichaamsgerichte therapie. De motorische en emotionele voorwaarden die er moeten zijn om goed tot ontwikkeling te kunnen komen als persoon trokken mij steeds meer.
Ik ben Psychomotorisch therapeut (PMT) (Windesheim) en paardencoach (Centrum voor Paardencoaching, 2017) en vertegenwoordig School van de Basis in Burgum.
Ik ben breed opgeleid en heb daardoor ervaring met diverse problematieken. Daarnaast heb ik mij verder gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met klachten na traumatische ervaringen, hoog sensitiviteit en spanningsklachten.

Deze ervaringen maken dat ik je op een inzicht-gevende en betrokken manier kan begeleiden in het vergroten van jouw lichaamsbewustzijn en je gedachten daarover.
Mijn begeleiding bied ik aan in de vorm van therapie en training. Kenmerkend voor mijn manier van begeleiden is dat jij als persoon centraal staat. Ik begeleid je op een warme, invoelende en stevige manier bij je hulpvraag.

  • Dicky
    Vorige week een coachingsessie gehad van Elien. Om net even een dat laagje dieper te gaan op emotioneel gebied. Hoe gaat het “echt” met mij! Heel veel cursussen/opleidingen gevolgd op het gebied van gedragsverandering, echter in deze sessie spiegelden de paarden mijn weggestopte Emoties wel heel direct. Elien coachte mij hierin geweldig, zonder oordeel en met heel veel respect. En bracht mij uiteindelijk naar de kern van wat ik zocht. Hierdoor geleerd een gedragspatroon te doorzien. Pffff, Geen ontsnappen aan. Je moet wel eerlijk naar jezelf durven kijken. Dankjewel Elien.
    Dicky

Missie & visie

Bij School van de Basis kan ik mijn passie voor het verbinden van mensen met hun eigen lichaamswijsheid uiten. Hiermee zorgt ik dat je niet in je boosheid of angst hoeft te blijven zitten, maar weer vanuit de eigen Basis behoeften kunt gaan leven.
Met mijn betrokken en inzicht-gevende aanpak bied ik de mogelijkheid om vastgelopen ontwikkelingsprocessen weer in beweging te brengen. Dit doe ik door lichaams- en bewegingsgerichte oefeningen aan te bieden, met en zonder paard. Wanneer je jouw bewustzijn ontwikkelt in eigen lichaam en psyche, zorgt dat voor het vergroten van de regie over je eigen leven en gezondheid. Dat biedt de mogelijkheid om je weer verder te kunnen ontwikkelen naar jouw eigen waarden.

Elien Spijkstra-Zijlstra

Mijn kernwaarden

Iedereen leven vanuit eigen Basis behoeften, verbinding met de natuur, lichaamswijsheid ontwikkelen, al doende leren, open houding, inzichten meegeven.

Heb je een vraag of wil je kijken wat bij jou aansluit?
Neem contact op.
Een eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend.